فریاد خوزستان

تپیدنهای دلها ناله شد آهسته آهسته --------- رساتر گر شود این ناله ها فریاد میگردد

خبر قابل توجه – بوی بد و مشمئز کننده هوای اهواز سیاسی شد !
نویسنده : س-ع وکیل زاده - ساعت ٦:٠٢ ‎ب.ظ روز شنبه ۱٥ شهریور ۱۳٩۳
 

علت بوی نامطبوع منتشر شده در سطح شهر اهواز، فعالیت  کارخانه الکل رازی  و عدم نصب دستگاه های تصفیه هوا بر روی خروجی های آن عنوان شده است. اما به جای اقدام فوری استانداری خوزستان مسئولیت را از این می گیرد و به آن می دهد.


 فریاد خوزستان -  چند هفته است که علاوه بر مشکلات قبلی هوا  نظیر ریزگردها، باران اسیدی و مسمومیت گازی، مردم شهرستان اهواز در شرجی طاقت فرسا و گرمای بسیار زیاد مرداد و شهریور، باید بوی بدی را تحمل کنند که تمام فضای شهر را در برگرفته است. اکنون مشخص شده است  که این  بوی مشمئز کننده که مشکلات زیست محیطی فراوانی را برای شهروندان اهوازی ایجاد کرده، از سوی کارخانه الکل سازی رازی  تولید می شود.

ساکنین اهواز  منتظر بودند پس از تعیین ضرب العجل پانزده  روزه برای حل  مشکل  فعالیت این کارخانه توسط معاون عمرانی استانداری خوزستان، فعالیت های عملی تری برای حل این مشکل انجام شود. اما حالا  گفته می شود که  این پرونده از معاونت عمرانی به معاونت سیاسی اجتماعی استانداری ارجاع داده شده است.

سه روز قبل (۱۲ شهریور ۱۳۹۳)  اکسین پرس در این باره نوشت: پس از تحقیقات فراوان توسط نهادهای مختلفی همچون استانداری و سازمان محیط زیست خوزستان علت بوی نامطبوع منتشر شده در سطح شهر اهواز، فعالیت  کارخانه الکل رازی  و عدم نصب دستگاه های تصفیه هوا بر روی خروجی های آن عنوان شده است.

پس از ارجاع این پرونده به معاونت سیاسی استانداری خوزستان تاکنون اظهار نظر و یا فعالیتی در این زمینه از سوی مسئولان صورت نگرفته و انتشار این بوی نامطبوع در هوای شرجی این روزهای اهواز همچنان ادامه دارد.

به نقل از اکسین پرس، 16 سال است که از تاسیس کارخانه خمیرمایه و الکل سازی رازی می گذرد این کارخانه در مسیر ورودی جاده آبادان - اهواز و خرمشهر – اهواز احداث شده است. اما چرا این کارخانه بوی بد ایجاد می کند؟

رئیس اداره محیط زیست اهواز  در این خصوص به خبرنگار مهر گفته است که : کارخانه الکل سازی رازی در 25 کیلومتری جنوب شهر اهواز واقع شده است. محصول این کارخانه را با استفاده از ملات نیشکر تولید می کنند. فرایند تولید الکل به این صورت است که ملات نیشکر را در تبدل به تخمیر سپس آن را به الکل و خمیر مایه تبدیل می کنند.

عادل بنی عگبه افزود: تبخیر این مایع توسط نور خورشید و در حوضچه هایی در مساحت  چهل هکتاری انجام می شود. هر گاه که جهت وزش باد از سمت جنوب شرقی به سمت شمال غربی استان باشد بوی نامطبوع این حوضچه ها در شهر اهواز استشمام می شود و در هوای شرجی نیز این بو تشدید می شود.