فریاد خوزستان

تپیدنهای دلها ناله شد آهسته آهسته --------- رساتر گر شود این ناله ها فریاد میگردد

سخن هفته - اهمیت مسئله بهداشت مواد عذائی و اماکن عمومی در اهواز
نویسنده : س-ع وکیل زاده - ساعت ۱:٢۱ ‎ب.ظ روز یکشنبه ۱٥ شهریور ۱۳٩٤
 

در خبرها آمده بود که سه واحد غیربهداشتی عرضه مواد غذایی به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی در حوزه غرب اهواز پلمب شده اند. اما اداره بهداشت باید برای حفظ سلامت مردم  بسیار قاطع تر از این عمل کند.


فریاد خوزستان – مسئله بهداشت مواد غذائی و اماکن فروش آنها در سطح شهر اهواز و سایر شهرهای استان خوزستان بسیار وخیم است. یکی از مهمترین علل فراوانی بیماریها در این استان بی شک بهداشتی نبودن عرضه مواد غذائی توسط فروشندگان و اصناف مرتبط می باشد. عدم رعایت بهداشت در نگهداری و عرضه مواد عذائی مورد مصرف مردم  در کنار پائین بودن بسیار زیاد کیفیت آب آشامیدنی و وضعیت هوای ناسالم سه عامل اصلی در ایجاد بیماری در مردم خوزستان محسوب می شوند.

در اخبار هفته گذشته آمده بود که سه واحد غیربهداشتی عرضه مواد غذایی به دلیل عدم رعایت موارد بهداشتی در حوزه غرب اهواز پلمب شده اند. این خبر را  سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز گفت. مهرداد شریفی توضیح داد: پس از ارائه اخطارها و تذکرات متعدد و به دلیل رفع نشدن نواقص مطرح‌شده در بازدیدهای کارشناسان، یک واحد رستوران در منطقه امانیه، یک واحد نان فانتزی در منطقه کمپلو شمالی و یک واحد توزیع آب شیرین در منطقه کوی علوی پلمپ شد.

به نقل از خوزنا، سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز ضمن تأکید بر ضرورت چگونگی عرضه و نگهداری مواد غذایی و تجهیزات و وسایل مورداستفاده که با سلامت مـردم ارتبـاط مسـتقیم دارند، گفت: هدف از این امر ارتقای سطح بهداشتی و بهسازی اماکن تحت پوشش است و با متخلفان این حوزه برخورد قاطع به عمل می‌آید. وی اظهار امیدواری کرد با تلاش و پیگیری کارشناسان بهداشت محیط و همراهی صنوف تحت پوشش، سطح سلامت و بهداشت ارتقا یافته و سلامت مردم تأمین شود.

شریفی در پایان تصریح کرد: این واحدهای غیربهداشتی به‌رغم تذکرات و آموزش‌های قبلی داده‌شده و اخطاریه ۴۸ ساعته نسبت به رفع نواقص بهداشتی اقدام نکرده بودند که توسط کارشناسان بهداشت محیط و با همکاری اداره اماکن پلمب و پرونده این متخلفان برای ادامه سیر قانونی اجرای اصلاحیه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به مراجع قضایی ارسال خواهد شد.

مردم اهواز ضمن تقدیر و تشکر از این قبیل اقدامات، اعتقاد دارند که اداره بهداشت باید برای حفظ سلامت مردم  بسیار قاطع تر از این عمل کند. به نظر مصرف کنندگان اهوازی چه در مغازه های عرضه مواد غذائی  و رستورانها و ساندویچ فروشی های مرکز و حاشیه شهر اهواز و چه در اماکن مشابه در مناطق بالای شهر و به اصطلاح محلات پولدار نشین، عدم رعایت بهداشت و به زبان خودمانی کثافت غوغا می کند.

اگر در کنار ویترین یکی از مغازه های ساندویچ فروشی کمی مکث کنید و با دقت به کیسه نان سفیدهای پشت پیشخوان نگاهی بیندازید حداقل یکی دو سوسک را در داخل آنها به چشم خود خواهید دید. نحوه شستن و خشک کردن ظروف در رستورانها وضع بسیار بدی دارد. بهداشت شخصی کارگران این رستورانها به هیچ وجه کنترل نمی شود. روش نگهداری و انبار کردن  مواد غذائی در بنکداری های اینگونه اجناس بسیار غیر استاندارد است و کارخانه های تولید کننده مواد گوشتی نظیر کالباس و سویس و همبرگر از نظر کیفیت مواد اولیه مصرفی خود نظارت موثری نمی شوند. برای جلوگیری از طولانی شدن مطلب دیگر از وضعیت قصابی ها و آلودگی انگلی و میکروبی گوشتها و تولید و عرضه سبزیجات در اهواز و وضعیت رستورانهای بین راهی چیزی نگوئیم بهتر است.

همه اینها گوشه کوچکی از بحران بزرگ بهداشت مواد غذائی و اماکن عرضه این گونه مواد  در سطح شهر اهواز و سایر شهرهای استان خوزستان می باشند. جا دارد که مسئولین ادارات بهداشت برای این معضل بزرگ اقدامات بیشتری انجام دهند. آنها باید بدانند و توجه داشته باشند که تنها بستن و جریمه کردن راه حل مشکل نیست. بلکه آموزش مستمر و مداوم توام با ارائه راهکارها و دستور العملهای قابل اجرا و مفید بیش از هر چیز دیگری در این زمینه موثر خواهد بود.